E-mail cím:    Jelszó:   

Ingatlanos dolgok

/ Ingatlanközvetítés világa


INGATLANMÍTOSZOK

Annyit beszéltünk már félre, hogy ideje nyílt lapokkal játszani, és kimondani, amit úgy is mindenki tud: notórius munkakerülők vagyunk, elvakult hazárdőrök, elátkozott szenvedélybetegek, akik izgalomtól reszketve teszik fel tétjüket a rulett-asztalon.

Ezt a rulett-kereket azonban az Élet pörgeti, tétjeink pedig: életünk napjai.

Nem számít, mennyit nyertünk, és nem számít, mennyit veszítettünk, nem tudjuk abbahagyni. Betegség ez, amelyet nem gyógyít semmi. Fogadkozhatunk, ahogy csak bírunk, hogy nem, nem csináljuk ezt tovább, de eljön a másnap, és mi újra ott ülünk az asztalnál, feltesszük életünk újabb napját, és újra megpördül a kerék.

Az izgalom tartja bennünk a lelket, a remény, hogy nyerünk, hogy Fortuna istennő ma mellénk áll, minket választ, és ma, ezen a szent mai napon, elnyerjük végre a kegyeit.

Van, hogy nyerünk. Néha, ritkán, ritkábban, mint ahányszor veszítünk, de olyankor lebegünk a föld felett, úszunk a boldogságtól, és úgy érezzük, minden rendben van.

De aztán eljön a másnap. És arra ébredünk, hogy megint semmi sincs rendben. Hiányzik az izgalom hiányzik a kezünk tördelése, hiányzik a veríték, ami végigcsorog a homlokunkon, hiányzik a hang, ahogyan pörög a kerék, hiányzik az utolsó tizedmásodpercek leírhatatlan feszültsége.

Így van, ugye? Így, ahogyan írtuk, pontról pontra. Igaz minden szó. Vagy nem?

Ha nem lennénk beteges hazardőrök, miért várnánk a szerencsére, a jobb lapokra, a jobb napokra, az istenek kegyelmére, a véletlenre? Miért hinnénk ezekben?

Miért hinnénk olyan elképzelésekben, amikkel soha nem értünk el tartós sikert?

Miért gondolkodnánk mítoszok alapján, tények helyett?

Ezer és ezer olyan szakma van a világon, melyekben a szerencse kérdése soha nem merül fel. A hibákat soha nem tulajdonítják a véletlennek, a rossz lapjárásnak, a csillagok kedvezőtlen állásának, vagy mitológiai lények átkainak.

Ezer és ezer olyan szakma van a világon, melyekben a kudarcokat a szakértelem hiányával magyarázzák, vagy a szabályok betartásának hiányával.

Olyan pofonegyszerű szakmák ezek, mint a programozás, az alagútfúrás, a bányászat, a hajóépítés, a repülőgép-tervezés, az űrkutatás…

Biztos, hogy az ingatlanközvetítés nehezebb és bonyolultabb munka ezeknél?

Biztos, hogy az ingatlanközvetítés nem szakértelmet igényel, hanem szerencsét?

Biztos, hogy az ingatlanközvetítés szerencsejáték, és nem szakma?

Ha az üzleti sikereid nem tervezhetőek, ha vannak rossz hónapok és vannak jók, ha rendszeresen azon töröd a fejed, hogy mit találj ki, amitől végre igazán beindul a bolt – akkor ideje arra gondolnod, hogy lehetséges, hogy nem tudsz mindent erről a szakmáról.

Ez egy hírlevél-sorozat, amelynek témája: az ingatlanmítoszok felszámolása. Sokat nyerhetsz vele, ha megrendeled, de nem veszíthetsz semmit.

Ha belefáradtál a csodavárásba, kattints IDE az ingatlanmítoszok leleplezéséhez.

Végh Attila


 


Értékeld!
Teljesen haszontalan 2 csillag Nagyon tanulságos 1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag


KOMMENTEK (0)

Még nem kommentált senki, légy Te az első!

Regisztráció és/vagy belépés után Te is hozzászólhatsz.Csúcstechnológia az ingatlanközvetítésben
Ingatlanos dolgok
 
Képzés
 
Esettanulmányok
 
VIP Club
 

 CIKK KERESÉSE


Keresendő szó a címben:


 << vissza a kezdőlapra

 


© 2021 MARKET Home ® | Adatvédelmi elvek | Elérhetőségek