E-mail cím:    Jelszó:   

Ingatlanos dolgok

/ Ingatlanközvetítés világa


MAGYARORSZÁGON AZ INGATLANÜGYNÖKÖK
99 %-A SZERENCSEJÁTÉK-FÜGGŐ!

PÖRÖG A RULETT-KERÉK. TÉT: A VÁLLALKOZÁSOD

Te jó ég! Kilencvenkilenc százalék! Gondoltad volna? Nem, ugye? Pedig így van, ez az igazság. Mindez nem túlzás és nem ámítás. Száz ügynökből kilencvenkilenc szenvedélyes hazárdjátékos. Figyeled a szót? Szenvedélyes! Ez nem azt jelenti, hogy szeret játszani. Ez több annál. Ez függőség. És a függőség betegség.

Az ingatlanügynökök elsőszámú foglalkozási ártalma a játékfüggőség. Még leírni is szörnyű. De hogyan alakulhatott ez ki? És miért épp a hazárdjáték? Miért nem inkább a dohányzás, az alkohol vagy a drog?

Száz ügynökből kilencvenkilenc elvetemült szerencsejátékos…

Talán te is az vagy. Vagy ha te éppen nem, nagy valószínűséggel a munkatársaid többsége az. Soha nem gondoltál még erre, ugye? Pedig tény.

Úgy tűnik, elvakult hazárdőrök vagyunk, elátkozott szenvedélybetegek, akik izgalomtól reszketve teszik fel tétjüket a rulett-asztalon.

És nem számít, mennyit nyertünk, és nem számít, mennyit veszítettünk, nem tudjuk abbahagyni. Fogadkozhatunk, ahogy csak bírunk, hogy nem, nem csináljuk ezt tovább, de eljön a másnap, és mi újra ott ülünk az asztalnál, feltesszük az újabb tétet, és azután újra megpördül a kerék.

Alighanem az izgalom tartja bennünk a lelket, a remény, hogy nyerünk, és ma, ezen a szent napon, elnyerjük végre Fortuna istennő kegyeit.

Van, hogy nyerünk. Néha, ritkán, talán ritkábban, mint ahányszor veszítünk, és ilyenkor úszunk a boldogságtól, és úgy érezzük, minden rendben van.

De aztán eljön a másnap. És arra ébredünk, hogy megint semmi sincs rendben. Hiányzik az izgalom, hiányzik a veríték, ami végigcsorog a homlokunkon, hiányzik a hang, ahogyan pörög a kerék, hiányzik az utolsó tizedmásodpercek leírhatatlan feszültsége.

Biztos, hogy szerencsejátékos akarsz lenni?

A PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉK

Sok tanulmány született arról, hogy miért lesz valaki játékfüggő, és sokan kutatták a jelenség fiziológiai és pszichológiai okait. Azt találták, hogy a játékosok adrenalin-függők, mint az ejtőernyősök vagy a kommandósok, akiket az izgalom hajt.

Magyarországon az ingatlanügynökök 99 %-a betegesen hajszolja az izgalmakat.

Mi támasztja mindezt alá?
Úgy tartják, hogy vannak jó napok, és vannak rosszak; hogy semmi sem biztos; hogy nem lehet előre megjósolni egy üzlet kimenetelét; néha bejön, és néha nem; a szerencse pedig átkozottul forgandó.

Nem így gondolkodnak a legtöbben ebben a szakmában?

Reménykedünk, hogy minden jól sül majd el. És amikor mégsem, azt mondjuk: így alakult. Így… alakult… Csak úgy. Véletlenül. Fene sem látta előre.

Hiszünk a szerencse hatalmában, és abban, hogy az ingatlanközvetítés nem szakma, hanem szerencsejáték.

Ha nem lennénk beteges hazardőrök, miért várnánk a szerencsére? Mi másért hinnénk benne?

NINCS MÁS MEGOLDÁS, CSAK AZ ELVONÓKÚRA

Ezer és ezer olyan szakma van a világon, melyekben a szerencse kérdése soha nem merül fel. A hibákat soha nem tulajdonítják a véletlennek, a rossz lapjárásnak, a csillagok kedvezőtlen állásának, vagy mitológiai lények átkainak.

Ezer és ezer olyan szakma van a világon, melyekben a kudarcokat a szakértelem hiányával magyarázzák, vagy a szabályok betartásának hiányával.

Olyan pofonegyszerű szakmák ezek, mint a programozás, az alagútfúrás, a bányászat, a hajóépítés, a repülőgép-tervezés, az űrkutatás…

Első ránézésre az ingatlanközvetítést kényelmesebb szerencsejátéknak tartani, mint szakmának. Kényelmesebb, mert így azt hisszük, hogy megússzuk az önvád mardosó kínját. Reménykedünk, hogy megússzuk a felelősség súlyát.

És mindezek fényében megússzuk azt is, hogy profik legyünk, tervezni tudjuk a bevételeinket, és sikert sikerre halmozzunk…

Nem egyszerű a „leszokás”, de rá kell lépni a helyes útra, mert megéri.

Van másik oldal ahol nincs miért fohászkodnod, mert az lesz, amit elterveztél.

Hírlevél-sorozatunk ingatlanközvetítéssel kapcsolatos mítoszokat oszlat el.

Olyan ingatlaniroda működtetéssel, ügynökök irányításával és vezetésével kapcsolatos tévhiteket oszlat el, amelyek igencsak megkeserítik iroda tulajdonosok és vezetők életét.

Sorozatunk rávilágít az alapvető hibára, és a hibák elkerülésével járó előnyöket is megmutatja.

Meglátod, hol szórod a pénzed az ablakon (szórod szerencsejátékra), és hogyan növeld a hasznot (mivel nyersz).
Spórolj a hatékony munkával időt és energiát!

Végh Attila

Kérd a sorozatot, itt!
Kattints ide az ingyenes hírlevél-sorozat MEGRENDELÉSÉHEZ.Értékeld!
Teljesen haszontalan 2 csillag Nagyon tanulságos 1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag


KOMMENTEK (0)

Még nem kommentált senki, légy Te az első!

Regisztráció és/vagy belépés után Te is hozzászólhatsz.Csúcstechnológia az ingatlanközvetítésben
Ingatlanos dolgok
 
Képzés
 
Esettanulmányok
 
VIP Club
 

 CIKK KERESÉSE


Keresendő szó a címben:


 << vissza a kezdőlapra

 


© 2021 MARKET Home ® | Adatvédelmi elvek | Elérhetőségek